Täysi-ikäinen OYK

OYK:n ensimmäiset viisi ylioppilasta lakkiaispäivänään 31.5.1932. (OYK)

”Tänään [on] ilo jakaa ensimäiset ylioppilastodistukset ja ensimäiset valkoiset lakit koulussamme, joten tätä päivää voidaan pitää myöskin koulumme täysi-ikäiseksi tulemisen päivänä”, juhlisti OYK:n vuosikertomus keväällä 1932. Tuolloin koulun ensimmäiset viisi ylioppilasta saivat painaa päähänsä valkoiset lakit. OYK oli laajentunut täysiluokkaiseksi oppikouluksi. 

Vuoden 1932 ylioppilaat olivat karsiutuneet kahdeksan vuoden kuluessa luokalta, jolla oli alun perin ollut 40 oppilasta. Tämä oli tyypillistä aikakauden oppikouluille. Opettajat eivät pelänneet jakaa ehtoja tai jättää oppilaita luokalle. Tiukka arviointi yhdistettynä oppikoulun lukukausimaksuihin sai monet jättämään koulun kesken.

Ylioppilaiden lisäksi OYK:n täysi-ikäistymistä symboloi edellisenä syksynä valmistunut koulurakennuksen laajennusosa. Laajentaminen oli osoitus siitä, että oppikoulu oli tullut Oulunkylään jäädäkseen. Samalla se helpotti kouluarkea konkreettisesti. Aiemmin oppilaat olivat joutuneet voimistelemaan Oulunkylän kansakoululla, mutta nyt tätä varten saatiin kouluun oma sali. Samalla laajennus toi koulun käyttöön kaksi uutta luokkahuonetta, joissa päästiin nauttimaan juoksevasta vedestä ja keskuslämmityksestä.

Koulun ensimmäisistä ylioppilaista etuvasemmalla seisova Anna-Maija Luukkonen opetti koulussa myöhemmin uskontoa ja psykologiaa. (OYK)
Oulunkylän yhteiskoulu sijaitsi Mikkolantiellä Villa Lindebossa. (OYK)